– Gir meg om Bo ikke er ferdig
Anders Wolden (i svart) går voldsomt i rette med Bo Westergaard. TGN-foto/TGP

– Gir meg om Bo ikke er ferdig

Skrevet av: Truls Pedersen 23:57 04. mars 2017 , kategori: Sport

– Om ikke det som er skjedd nå, kvalifiserer til livstidsutestengelse, så skal jeg gi meg som travtrener. Da er det ikke noe poeng å holde på lenger, sier Bjerkes suksesstrener Anders Lundstrøm Wolden.

Anders Wolden er på en sjelden ferietur i disse dager, men har fått med seg det som har skjedd hjemme i Norge og melder inn en ganske betydelig frustrasjon.

– Jeg kjente at det kokte i meg da Bo Westergaard igjen ble tatt i juks. Jeg har i sju år påstått at vi andre ikke kjører etter det samme regelverket som Bo og nå føler jeg at det er riktig å si at jeg har fått rett, sier Anders Wolden som var en av Norges ledende travtrenere i 2016.

– Om du påstår at du har kjent til dette i sju år, hvorfor har ikke noe skjedd?

– Jeg tør påstå at jeg har vært den som har sagt fra, men jeg skjønner det er en sammenheng mellom å påstå noe og fastslå noe. Slik sett mener jeg DNT har opptrådt profesjonelt når de nå har avdekket noe som vi i miljøet har fått tips og vink om i lang tid. Det er ikke greit at våre kollegaer jukser. For det første er det feil overfor hestene, for det andre setter det oss andre i et dårlig lys. Vi skal konkurrere mot noen som skaffer seg fordeler vi andre som følger reglene ikke kan skaffe oss. Det er juks. Det som er enda verre er at hestene våres må ta ut mer enn normalt for å konkurrere mot dem som jukser. Det blir dobbelt galt.

– Bo Westergaard har levert på toppnivå i de årene du snakker om, er dette snakk om Jantelov, eller reell bekymring for sportens beste? Gråter du for «din syke mor»?

– På ingen måte, Jeg har ikke noe behov for å angripe noen kollegaer. Jeg har klart meg fint på egen hånd. Men jeg blir sinna når vi kollegaer snakker om at Bo kjører på som før, under dekke av Anette Skårnes, også er det ingen som vil være med og stå opp og si at dette vil vi ikke være med på. Jeg synes også at Tom Erik Solberg setter seg i en dårlig posisjon når han kjører for stallen og ikke legger skjul på at han kjenner til hva som skjer.

– Hva mener du med det?

– Jeg skal ikke påstå mer enn jeg kan stå for, men jeg vet at Tom Erik har kontaktet en kollega for å få ham til «kjøre for Bo», mens Anette Skårnes har stått som ansvarlig. Dette er informasjon jeg har fått fra andre og ikke noe jeg skal gå hundre prosent god for, men om Tom Erik kan se meg i øynene og forsikre meg om at det jeg har fått rapporter om, ikke stemmer, så skal jeg trekke de beskyldningene.

– Du virker sinna, hvorfor?

– Fordi dette går på bekostning av sporten vi alle skal leve av. Jeg vil at alle skal konkurrere på like vilkår og ikke lure hverandre. Når det er sagt, så vil jeg understreke at jeg mener at Bo Westergaard er en dyktig travtrener. Man får ikke resultater bare fordi man er god til å jukse. Det krever mer enn som så og Bo er dyktig med hest. Men jeg forstår ikke hvorfor man kan være god og nøye seg med det, ikke føle behov for å jukse. Det er der hele Westergaard-suksessen feiler for min del.

– Du er ganske tøff i uttalelsene, er du ikke redd det kan slå tilbake på deg?

– Jeg kan svare for meg, men jeg føler vi blir en ganske ynkelig yrkesgruppe om vi ikke roper ut om det vi synes er galt.  Vi er ikke gode nok der. Vi verner om hverandre og det er ris til egen bak. Jeg synes også at DNT har vært for defensive i Westergaard-saken, selv om innsatsen for å avdekke jukset til Bo for noen dager siden, var topp arbeid.

– Hva kritiserer du da?

– Det at DNT ikke anket avgjørelsen i saken mot Westergaard. Store deler av travmiljøet visste at tunge travaktører i Trøndelag og Rogaland hadde vitnet mot Bo Westergaard med helt spesiell dopinginformasjon, men disse vitneobservasjonene ble ikke brukt i saken i det hele tatt. Jeg synes det var veldig merkelig. Det bør DNT redegjøre for. Jeg synes også Rikstoto er sløve. De har inngått avtaler med personer de vet har nær tilknytning til Bo Westergaard, men de gjør bare som strutsen og stikker hodet i sanden, istedet for å ta tak i problemet.

– Hvordan skal du forholde seg til dine kollegaer Bo Westergaard og Anette Skårnes etter dette?

– Jeg tar det for gitt at begge er ferdige i sporten. Om ikke, skal i hvert fall jeg gi meg. Da blir det bare for dumt. De har jo bevist at de ikke har respekt for sportens øvrige aktører. Skårnes har jo gjort et sportslig selvmord. Ingen vil tro på henne igjen. Hun har bevist sin evne som «leiesoldat». Bo Westergaard fikk sin sjanse og misbrukte den. Hva mer kan jeg si,? sier Bjerke-trener Anders Lundstrøm Wolden.


Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013