Spikeld er død
Spikeld i sitt fantastiske 18,6-løp. Foto: Stavanger Aftenblad

Spikeld er død

Skrevet av: Trond Asheim 12:03 29. september 2017 , kategori: Sport

En av tidenes beste måtte avlives som følge av en akutt skade.

Spikeld er blitt trent jevnlig og har vært i bra form, men i går ble han akutt halt på det ene bakbeinet. Jeg vet ikke hva som er skjedd, om han har rulllet og slått seg i boksen eller om det skyldes forkalkninger. Uansett så skulle ikke denne hesten lide. Derfor valgte vi å avlive ham, forteller eier Harald Kvåle som har hatt hesten i snaut ti år.

– Det er trist, det er en hest jeg er blitt glad i. Han hadde en spesiell personlighet. Han var en gladgutt som likte å vise seg fram. Han var en artist, sier Kvåle.

Spikeld hadde en fantastisk karriere med Kjell Håkonsen som trener, Eirik Djuve som eier og for det meste Rune Wiig som kusk. Som unghest var annenplassen i Derby høydepunktet. Som eldre vant han blant annet Laumb, Meyer’n, NM, Klosterskogens eliteløp og flesteparten av de andre eliteløpene for kaldblods som avholdes på norske baner. Det løpet de fleste nok husker best fra Spikelds lange karriere er nok likevel et vanlig tirsdagsløp på Forus 29. august 2000. Med Kjell Håkonsen i vogna og et hjemmepublikum som gikk fra konseptene, dundret Spikeld rundt ovalen på 18,6a/1600. Det var første gang en kaldblods travet under 1.20.

– Jeg hører litt dårlig så jeg fikk ikke med meg passeringstidene (17,0/500 og 16,5/1000), men forstod at det gikk fort. 18,6 er langt i overkant av hva jeg hadde trodd. Jeg kan nesten ikke fatte at en kaldblodshest kan trave så fort, sa Kjell Håkonsen til undertegnede denne uforglemmelige tirsdagskvelden.

Spikeld startet totalt 186 ganger. Han vant 127 løp, ble annen 15 ganger og tredje 17 ganger. 18,6 ble autorekorden, mens 21,7 var det raskeste han travet på voltestart. 6 760 534 kroner kjørte han inn. Spikeld vant minst tre løp i hver eneste av de elleve sesongene han var i banen.

Som avlshingst har han også satt dype spor. Lome Kongen, Spiker, Torpa Carl, Lome Stjernen, Vinnelykka, Horgen Tore og Vesle Frøken Støen er bare noen av de mange avkommene han har satt til verden. I år fikk han 28 hopper. 

En fyldigere omtale om Spikeld kommer i tirsdagens utgave.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013