Hestetransport på vei fra V75 veltet, flere til sykehus
Denne hestetransporten fra Syversens hestetransport veltet like sør øst for Haukeligrend natt til i dag. Foto: Lene Flåten

Hestetransport på vei fra V75 veltet, flere til sykehus

Skrevet av: Truls Pedersen 07:52 22. oktober 2017 , kategori: Øvrig

SAKEN ER OPPDATERT: En hestetransport på vei hjem fra V75 i Bergen, med blant annet A Brave Heart, Ghazi BR og Galileo, veltet på E134 ved Haukeligrend. Tre av passasjerene ble kjørt til sykehus, mens hestene er fraktet til Rising dyreklinikk.

– Jeg kan bekrefte at en hestetransport med seks hester har veltet på E134. Det har skjedd rundt en kilometer nord for Edland, mot Haukeligrend. Bilen skal ha kollidert med en elg, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg ved Telemark politidistrikt.

Med på transporten var blant andre topphestene A Brave Heart, Ghazi BR og Galileo. Det er A Brave Hearts eier Marielle Bråthen, Ghazi BRs oppasser Tonje Fjelldalen og sjåføren Kjell Vidar Moland som ble fraktet til sykehus. De skal etter forholdene ha det greit, men er ikke uskadet.

– Jeg var på ulykkesplassen klokken 04 i natt. Da var Ghazi BRs oppasser Tonje Fjelldalen fraktet til sykehus. Jeg har snakket med Tonje og hun skal etter forholdene ha det bra, men det skal være hun som er mest skadet. Det er et bein som har fått den verste smellen, sier Tom Erik Solberg som var i Bergen og kastet seg i bilen da han hørte om ulykken.

TGN har vært i kontakt med Marielle Bråthen som ligger på Telemark sentralsykehus. Hun bekrefter at tilstanden er etter forholdene bra, men ønsker ikke å kommentere selve ulykkeshendelsen av hensyn til at et er en politisak.

Tonje Fjelldalen ligger til overvåkning i og med at hun var bevisstløs og pådro seg en hjernerystelse, men sier til TGN at hun har kommet greit fra ulykken. Hun forteller også at sjåfør Moland etter forholdene skal ha det bra. 

OPPDATERT: TGN har snakket med Marielle Bråthen nå i ettermiddag og både hun og Tonje Fjelldalen er skrevet ut fra sykehuset.

Hestene ble liggende på siden i transporten i nesten fire timer før de ble frigjort. De ble først fraktet enkeltvis til Åmot i Vinje. Derfra ble de fraktet videre til Rising dyreklinikk i Skien. Ved siden av de tre travhestene var det ridehester og ponnier med på transporten.

Veterinær har sett til hestene på ulykkesstedet og det skal bare være snakk om skrubbsår, sier operasjonsleder Petter Ebbesberg.

– Er andre biler innblandet i ulykken?

– Nei, dette er en singelulykke, sier Ebbesberg.

– Jeg skulle egentlig vært med på transporten, men kjøpte flybillett sent fredag kveld, sier Galileos trener og deleier Geir Flåten. Han kastet seg i bilen og kjørte til ulykkesstedet i natt.

– Jeg kom fram like etter klokken 03.30 og da var én hest reddet ut av transporten. Det var en vanskelig oppgave for det lå lemmer og hester litt hulter til bulter. Hestene hang fast i grimene og tauene, men vi fikk de etterhvert ut. Det ser ut til på ha gått greit med hestene, men dette vet man man egentlig ikke så mye om før man har fått sjekket de nøye. De har tross alt ligget fast i fire timer og har basket og slåss for å komme seg løs. Jeg er på vei til Ole Einar Sem på Rising dyreklinikk med Galileo nå, sier Geir Flåten.

– Det er fantastisk hvordan samhold det er i travsporten når det kommer til slike fæle ulykker. Ulrikke Andersen og foreldrene, samt Marit og Hilde Bø stilte opp på natta og kom opp med dyrebiler. De bisto i redningsaksjonen og har vært med fraktet hestene i sikkerhet, sier Tom Erik Solberg.

Galileo undersøkes
Galileo blir røntgenundersøkt på Rising dyreklinikk nå i formiddag. Ved hestens hode trener og deleier Geir Flåten som deltok i redningsarbeidet i natt Galileo har fått en smell i ryggen, men virker ellers ganske uskadd. Foto: Lene Flåten

Ulykke Haukeli
Slik så det ut i natt da redningsmannskapet kom til for å hjelpe hestene ut av transporten som lå nesten på taket, ru ndt ti meter nedenfor E134. Foto: Ulrikke K Andersen

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013