Jubel for Jan

Skrevet av: Kristine Kihle 22:07 01. august 2012 , kategori: Sport

Torpa Jan er blitt voksen – og frisk! I kveld la han på til tre strake seirer da han innfridde som den største V65-favoritten på Bjerke.
HG Balder-sønnen innledet karrieren med tre strake seirer på tampen av 3-års sesongen, før problemer med aksjonen satte en stopp. Hesten gikk fra Geir Kihle til Sigbjørn Kolnes. Etter å ha vært borte i ett helt år dukket Torpa Jan opp i regi amatøren Morten Louis Johnsen som har hatt stor suksess med Torpa Glad. Etter tre uker begynte 5-åringen å finne rytmen og siden har det gått rette veien. I kveld vant han på 27.1/2100 meter og fortsatt står det kun 136 000 kroner på kontoen.

–  Jeg hadde ikke klart å få ham i orden på så kort tid og ikke treningsgrunnlaget var der, innleder Johnsen som har en egenkomponert måte å behandle hestene sine på.

Redskapet er akupunktur.

– Problemet til Torpa Jan satt i venstre bakkne, et problem jeg tror stammer fra et fôrskiftet tilbake som 2-åring. Han svarte fort på min behandling, men fikk en reaksjon på motsatt bakbein etter det første løpet. Han har derfor også fått veterinærbehandling av Audun Skomsøy i begge bakknærne, forteller Johnsen.

Han legger lista ett knepp opp etter kveldens V65-seier.

– Jeg tar ett løp av gangen, men når han kan gå 1.27 nesten helt alene som et hurtigarbeid er det naturlig å se etter et V75-løp. I trening viser han i underkant 1.20 i intervallene uten at jeg maser på ham. Holder han seg frisk så står han ikke noe tilbake for Torpa Glad, mener Johnsen.

Solvang Balder innledet V65-omgangen med å ta sin seier nummer ti for året. Hans Wilhelm Storås tok seg av V65-2 med Constantin W. Løpet var det siste av åtte løp i Bjerke-delen av TGN-serien. Han vant også sammenlangt, men er allerede direkte kvalifisert til finalen som kjøres under Klasseløpshelgen.

Løpsresultater
Spillresultater

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013