Kraf(f)tforskandalen kan ramme flere nordmenn
Det er förprodusenten Krafft som er i store problemer. Arkivfoto: TGN/TGP

Kraf(f)tforskandalen kan ramme flere nordmenn

Skrevet av: Truls Pedersen 23:02 06. april 2019 , kategori: Øvrig

Saken med forurenset fôr fra den svenske kraftfôrprodusenten Krafft kan ramme mange nordmenn. Allerede i morgen er det hester som skal starte, som fôres med Krafft. Men det er full forvirring i ledelsen i Svensk Travsport om hva som skjer.

En stor fôrskandale kan være et faktum i Sverige. Innhold i Sveriges mest brukte kraftfôr, Krafft, er trolig årsaken til at flere hester har levert positive dopingprøver i Frankrike. Lørdag kveld er det fortsatt stor uvisshet rundt konsekvensene av dopingprøvene. I verste fall må alle hester som fores på Krafft strykes fra løp de nærmeste dagene.

Les også:NORSKEID HEST I DOPINGSAK I SVERIGE

Kristian Skullerud skal starte Sassy GirlRomme søndag. Hun fores på Krafft. Skullerud har i kveld vært i kontakt med både Svensk Travsports veterinær, Antti Rautalinko og generalsekretær Johan Lindberg.

- Ingen av dem kan si om vi bør stryke på Romme i morgen. Begge henviser til at det skal komme en pressemelding fra Krafft i løpet av lørdag kveld, sier Skullerud. Bakgrunnen for det hele er at flere av Bjørn Goops hester i Frankrike, blant annet Tom Lunds Merles Simone, har testet positivt i dopingprøve. Også hester hos fire andre trenere skal ha testet positivt. Felles for alle er at de fores med Krafft. Det dreier seg om stoffet cannabidol (CBDE). Prøven på Merles Simone ble tatt etter et løp på Vincennes i februar.

Lørdag kveld hersker det altså full forvirring om konsekvensene av de positive dopingprøvene.

- Jeg har Sassy Girl hos Ole Johan Østre, og han ble svært urolig da han leste om de positive dopingprøvene - siden han forer med Krafft. Han vil jo ikkestarte på Romme søndag, hvis det nå viser seg at kraftfôret inneholder et stoff som er på dopinglisten. Jeg har derfor tatt kontakt med hele toppledelsen i Svensk Trav nå i kveld, og ingen kan si hva som nå vil skje. Ingen vil gi råd om styrkning, eller ikke. I Frankrike har trenere som bruker Krafft blitt anbefalt å stryke. Så sies det at dette bare gjelder Krafft lever i Frankrike. Det sies også at CBDE ikke står på dopinglisten i Sverige, men her er tydeligvis uvissheten stor, sier Kristian Skullerud.

- Det siste svaret jeg fikk fra veterinæren i ST, Antti Rautalinko, nå i kveld er at de vet for lite til å kunne gi noen anbefaling om strekning eller ikke. De avventer altså en melding fra Krafft. «Halve» Sverige forer jo med Krafft, så dette kan få enorme konsekvenser, sier Skullerud.

DETTE SKRIVER SVENSKE SULKYSPORT OM SAKEN

Dette er pressemeldingen:

Krafft

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013