Finnskog Lux gjennom isen, løftet opp av helikopter
Det var Finnskog Lux Kulblik kjørte med på isen i dag tidlig. Foto: hesteguiden.com

Finnskog Lux gjennom isen, løftet opp av helikopter

Skrevet av: Truls Pedersen 09:32 19. april 2019 , kategori: Øvrig

Det ble dramatisk på Finnskogen i morgentimene. Finnskog Lux gikk gjennom isen og ble liggende i vannet en time før han ble løftet opp av luftambulansen!

– Vi står på klinikken hos min svigerdatter nå og alt ser ut til å ha gått bra. Finnskog Lux ble liggende i isen i nesten en time og var nedkjølt. 33 grader hadde han i kroppstemperatur, men han er i ferd med å stabilsere seg nå, sier Heikki Kulblik som fikk en dramatisk start på langfredagen.

– Det er jo mange som mener det er for sent å kjøre på isen nå, men jeg mente jeg hadde bra kontroll. Jeg kjørte intervaller der ute på onsdag, og da var isen helt fin. Jeg målte den i slutten av forrige uke og da var den 60 centimeter tykk, sier Heikki og fortsetter:

– Jeg var dog borte i hele går, og da hadde det vært 17 varmegrader her oppe. I natt var det 3-4 kuldegrader igjen og isen var «hvit» på morran. Da så jeg ikke de svarte feltene som er så farlige om våren. Slike felt har råtten is. Det var et slikt felt jeg kjørte oppi, og hesten gikk gjennom, mens jeg og vogna ble værende igjen oppå isen, forteller Kulblik.

LØFTET OPP AV AMBULANSEHELIKOPTERET
– Det ble ganske hektisk. Jeg måtte holde igjen vogna, mens Lux prøvde å svømme seg i sikkerhet. Jeg fikk ringt etter min sønn Daniel som kom og fikk holdt hesten i hodet. Deretter var det å varsle redningstjenestene. Det er et stykke fra dem til oss, men det var ambulansehelikopteret som kom først fram. Vi fikk festet løftebelter under hesten, og helikopteret løftet ham opp av isen. det var dramatisk, men heldigvis gikk det bra, sier Heikki Kulblik som legger til:

– Jeg må nok være langt mer forsiktig med å kjøre på isen så sent på vinteren. Jeg har fått påpakk for det av folk rundt meg hele tiden, men man vil jo liksom ikke høre da. Dette var en lærepenge.

– Har du kjørt på isen i hele vinter?

– Nei, det er bare de siste tre ukene. Vi har hatt såkalt snøis her oppe og det har ikke vært mulig å komme utpå før de siste ukene. Isen var som sagt 60 centimeter tykk i forrige uke og er nok nesten like tykk nå, men det er de feltene der isen er råtten som er farlige. Snøis er mye dårligere enn stålis og det er burde jeg tenkt på. Heldigvis har det gått bra, men det kunne gått ille, sier Heikki Kulblik.

Finnskog Lux skulle startet på Bjerke onsdag, men blir nå strøket.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013