Atle Hamre har søkt om fransk trenerlisens
Atle Hamre er på offensiven og har søkt lisens i Frankrike. Foto: hesteguiden.com

Atle Hamre har søkt om fransk trenerlisens

Skrevet av: Truls Pedersen 08:36 25. april 2019 , kategori: Øvrig

Atle Hamre (59) har søkt om fransk trenerlisens. Samtidig har han søkt DNT om benådning fra sin livstidsutestengelse.

Atle Hamre mener seg urettmessig behandlet av DNT, og at en saksbehandlingsfeil har utelukket Hamre urettmessig fra å kunne bedrive travsport aktivt i alle andre UET-land enn Norge de siste ti årene.

– DNT skulle sendt min utelukkelsesdom til UET innen fire dager etter at den var rettskraftig i 2009. Det gjorde de aldri. Derfor gjelder min dom kun Norge, og ikke andre UET-land. DNT har aktivt bidratt til at jeg ikke har fått varme opp stallens hester eller bevege meg på travbanene i utlandet. Dette har de ikke hatt dekning for, og dette har jeg og min advokat Nils Chr Nordhus fått bekreftet etter kommunikasjon med både UET og det franske travselskapet, sier Hamre.

I et brev fra UETs generalsekretær Jacques Chartier fra 27. desember i fjor står det (oversatt):

«Som svar på ditt brev av 23. desember, kan jeg meddele, etter undersøkelse, at UET ikke har mottatt, med forbehold om mulige feil eller utelatelser, noen notifisering om forbud angående Atle Hamre, som ville ha til hensikt å utvide sanksjonen til alle landene som er medlem av UET. Som følge av det, inviterer jeg deg til å spørre Det Norske Travselskap eller Svensk Travsport om det finnes avtaler mellom skandinaviske foreninger om en bilateral iverksetting av sanksjoner i Nord-Europa»

Som følge av denne saksbehandlingsfeilen, har Atle Hamre via sin advokat Nils Chr Nordhus bedt DNT om benådning og har søkt om dette.

LES MYE MER OM DENNE SAKEN I DAGENS TGN

HAMRE HAR SØKT LISENS I FRANKRIKE

– Min søknad om lisens i Frankrike er til behandling i det franske travforbundet. Jeg har påkrevet adresse i Frankrike, og har vært til to intervjuer med det spesielle franske spillpolitiet. Signalene jeg har fått er at en fransk lisens er like om hjørnet, sier Atle Hamre.

– Akter du å starte for deg selv i Frankrike?

– Det kan hende. Frankrike er Europas største travland. Jeg har skaffet meg gode kontakter, og er mye i Frankrike allerede.

– Hvilke kontakter har du?

– Først og fremst Jean Pierre Dubois og Jean Michel Bazire. Gjennom mitt vennskap med Dubois fikk jeg og Frode inn Ecurie D på stallen i fjor høst. Debuten på Solvalla før påske var jo fantastisk, og Jean Pierre Dubois var kjempeglad etterpå. Jean Michel Bazire har jeg hatt kontakt med lenge. Det er via meg de fleste norske hestene som er på stallen til Bazire er gått. Jeg har gått god for at dette er hester som passer bra i Frankrike, og Jean Michel Bazire har stolt på det. Mange av mine tidligere kolleger i Norge, bruker meg som konsulent, blant annet for å få plass på stallen til Bazire.

– Hva tenker du om det?

 – Nei, hva skal jeg tenke om det? Jeg har aldri forsøkt å legge skjul på de, de fleste av mine tidligere kollegaer vet det. Skjult det har heller ikke for eksempel eierne til Looking Superb og Valokaja Hindø, som på sosiale medier har vært åpne på at jeg har hjulpet dem med innpass hos Bazire. Jeg er glad for et mitt navn ikke er like kontroversielt i utlandet som i Norge, sier Atle Hamre.

DIREKTØREN BEKREFTER
Direktøren for det franske travselskapet, Guillaume Maupas, bekrefter at Atle Hamre har søkt lisens i Frankrike.

– Jeg kan bekrefte at Atle Hamres søknad om lisens i Frankrike er til behandling hos våre lisensmyndigheter nå. Mr Hamres lisens kan bare bli utstedt etter at politimyndigheten for hesteløp og spill har gitt sin godkjennelse. De sorterer under innenriksministeriet. Vi venter på en slik godkjennelse nå, sier Guillaume Maupas til TGN.

LES MYE MER OM DENNE SAKEN I DAGENS TGN

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013