Røde tall i Bergen
Bergen er et pengesluk. Foto: hesteguiden.com

Røde tall i Bergen

Skrevet av: Kristine Kihle 12:59 25. april 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

Likevel blir det ikke felles ledelse på Forus og Bergen.

I fjor ble Bergen reddet av DNT fra å gå konkurs etter at de hadde lånt penger til drift i flere år. DNT gikk inn med et lån for å innfri gjelden. Samtidig overtok de en større eierandel i anlegget, men fortsatt er det blodrøde tall på travparken.

– Underskuddet i Bergen i fjor ble på 768 757 kroner for driftselskapet. For hele konsernet, ble det et underskudd på 421 178 kroner, forteller Per Dag Hole som har vært DNTs representant i styret på travparken de siste årene.

generalforsamlingen 10. april ble han også valgt til leder, da Einride Horstad valgt å trekke seg på grunn av flytting.

– Vi er i gang med å se på alle avtaler. Både når det gjelder drift, servering, treningsanlegg – og forbrenningsanlegg, sier Hole.

Etter at Atle Lundgren Hansen sluttet med umiddelbar virkning 28. februar, har Liv Janne Drange fungert som daglig leder. Hun var tidligere vara i styret.

Les også: Over og ut for Atle Lundgren Hansen

– Hva skjer videre med denne stillingen?

– Liv Janne Drange er konstituert til 1. september. Vi har sett på flere ulike løsninger, og vært i dialog med Forus for å se på mulighetene for en felles ledelse. Det har vært konstruktive samtaler, der både de ansatte i Bergen og ledelsen på Forus er positive. Men etter å ha sett på totaliteten i utfordringene i Bergen har vi bestemt oss for å forlenge engasjementet av Liv Janne.

– Hvorfor, hvis positiviteten er stor begge steder?

– Vi mener det er behov for en daglig leder i Bergen for å få kontinuitet i det arbeidet som er startet i forhold til blant annet vedlikehold. Vi er godt fornøyd med den jobben Liv Janne Drange har gjort så langt. Hvor lenge hun kommer til å sitte i stillingen, er ikke bestemt. Det er ikke sikkert at det blir en 100 prosent stilling, det avhenger av drift og økonomi.

– Hvordan er det penger til vedlikehold når tallene er blodrøde?

Gjelden var på 12 millioner kroner. DNT gikk inn med 15 millioner kroner. Det er de tre overskytende millionene som skal brukes på vedlikehold av staller og treningsanlegg. Dette arbeidet er vi i gang med takket være et godt samarbeid med eiendomsselskapet. I påsken ble banen gruset. Det positive i Bergen er at det er bra med hester på banen, og styret føler at vi har fått god kontroll over situasjonen, sier Per Dag Hole til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013