Første gang omtalt i 2009

Første gang omtalt i 2009

Skrevet av: Truls Pedersen 12:25 26. april 2019 , kategori: Øvrig

Bjerke travbane og håndteringen kan bli en het potet på morgendagens generalforsamling. TGN skrev første gang konkret om Bjerke som ren racingbane i september 2009. Mye vann har rent i havet siden den gang, og forutsetninger endrer seg, men her er artikkelen.

Det er brygget opp til ny strid om Bjerke travbanes framtid. Oslo travklubb (OT) har fremmet forslag om Bjerke travbane på morgendagens generalforsamling i DNT. OT mener det er uregelmessigheter rundt salget, og at man ikke er informert. Vi skal ikke ta stilling til det, men henter fram en artikkel fra glemselen.

TGN har en rekke ganger skrevet om Bjerke travbane og dets skjebne. Omgjøring av Bjerke travbane til en ren racingbane ble første gang omtalt i september 2009 – altså for snart ti år siden.

TGNs ARTIKKEL OM BJERKE I 2009

«Forslag fra Oslo Travklubb vedrørende planer for Bjerke Travbane»
«Oslo Travklubb ønsker at planene som er lagt for Bjerke travbane stoppes og endres. Det er et ønske at Bjerke Travbane skal bli et Riksanlegg for hestesport og ikke bygges ned av boliger og kun bli en konkurransebane. Vi vil ha tilbake et levende Bjerke med staller, trenere, smie, salmakere og åpen kafé. Et Bjerke som er lagt til rette for trening av hest. I 1980-åra var det et yrende liv på Bjerke og i dag er treningsforholdene enda bedre enn da.
Ryttersporten mangler et Riksanlegg. Vi kan lage en ridebane på «indre bane» og med tiden bygge en ridehall. Ryttersporten har stor fremgang sjøl uten store pengepremier. Vi kan lære av dem og få til et gunstig samarbeid.utgiftene til drift av Bjerke kan på den måten deles på flere»

Oslo og Akershus travforbunds uttalelse:
«Styret forstår Oslo Travklubb sitt innspill, men viser til vedtak vedrørende Bjerke travbane gjort av DNT helt tilbake til 2012. Det ville vært fantastisk og fått tilbake det aktivitetsnivå som var på Bjerke i 80-årene, men det har dessverre vært en negativ utvikling når det gjelder rekruttering av hesteeiere, amatører og trenere over lang tid. Hvis utviklingen hadde vært positiv når det gjelder rekruttering av nevnte grupper ville det ut fra styrets vurdering vært fornuftig å ta en ny runde. Styret støtter Oslo Travklubbs tanker om et samarbeid med ryttersporten, kanskje det er mulig å implementeres et ridehus med oppstalling og noen amatørbokser sammen med ponni og travskolen ved ombygging til racingbane. Styret støtter ikke Oslo Travklubbs forslag»

DNT-styrets innstilling:
«Styret støtter ikke forslaget da det vil være et brudd på juridiske forpliktelser og medføre alvorlig økonomiske konsekvenser».

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013