Norsk dopingjeger fant mistenkelige preparater hos Elitlopps-hest
Bilde av dagens utgave av Hamar Arbeiderblad som har fulgt Steen Morten Johansen på jobb i Sverige før Elitloppet. TGN-foto/KK

Norsk dopingjeger fant mistenkelige preparater hos Elitlopps-hest

Skrevet av: Kristine Kihle 16:00 24. mai 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

Hamar Arbeiderblad (HA) har fulgt Hamar-mannen Steen Morten Johansen på jobb for Svensk Travsport før Elitloppet. Det gikk ikke udramatisk for seg.

Hamar-avisen har gitt den lokale dopingjegeren både forsiden og hele fire sider inne i dagens avis. De forteller at de fikk være med Steen Morten Johansen og den svenske sjefsveterinæren Antti Rautalinko ut på dopingkontroll. Hvilken hest det er snakk om, kommer ikke fram, men det skal være en av hestene som skal ut i Elitloppet.

HA beskriver besøket slik: «Etter en prat med stalleieren, som leier ut stallplassen, ble det tatt blod- og hårprøver av hesten. De to utenlandske hestepasserne i stallen ble helt tydelig litt stresset, tok noen telefoner, men samarbeidet fint. De to fra Svensk Travsport fant medikamenter i stallen, som ikke burde vært der, men de var uåpnet. Dermed måtte de dokumentere og avvente».

avisoppslag_doping_4415.jpg

Reportasjen viser blant annet at Steen Morten Johansen tar bilder av medikamenter  under en dopingkontroll. Foto: Faksimile fra dagens utgave av Hamar Arbeiderblad

Steen Morten Johansen kommenterer at de får se hva som skjer når prøvene er analysert. Han forteller også at det for én uke siden ble det funnet midler som skjuler juks. Timo Numros var blant de trenerne som fikk besøk a Hamar-avisen fulgte med dopingjegerne, og han forteller at han er takknemlig og glad for den jobben som gjøres for en ren travsport.

Hele saken i HA kan du lese her, men det krever betaling. Steen Morten Johansen har over 30 år bak seg i politiet. Etter å ha bistått DNT i dopingarbeidet siden 2016, ble han i april i år tilbudt jobb i Svensk Travsport som utrednings- og sikkerhetsansvarlig.

Les også: – Kunne ikke si nei

– Det var en kontroll, og foreløpig har vi ikke fått noe resultat. Det er ikke så fort gjort å analysere blodprøver, sier Steen Morten Johansen da vi er på tråden.

Han er på plass i Stockholm, der hestevelferdsavdelingen jobber på spreng med dopingkontroller.

– Jeg er i utgangspunktet kun med på stallkontroller fordi fordi jeg ønsker å komme i kontakt med folk. Det er viktig for meg. Samtidig har jeg Oslo Grand Prix og det som skal skje i Norge om 14 dager i tankene. Det er et veldig godt samarbeid mellom Sverige og Norge. I Sverige er ambisjonen at antall dopingprøver økes med 30 prosent i år, forteller Steen Morten Johansen til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013