Hit flytter Mikkelborg: – Økonomiske utfordringer ligger til grunn
Olav Mikkelborg flytter virksomheten sin til denne gården på Hadeland. TGN-foto/NØS

Hit flytter Mikkelborg: – Økonomiske utfordringer ligger til grunn

Skrevet av: Kristine Kihle 17:00 28. mai 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

Olav Mikkelborg flytter fra Holt gård. 56-åringen skal etablere seg på Hadeland.

Olav Mikkelborg flyttet til Holt gård på Kløfta for to år siden etter at Bo Westergaard ble utelukket for doping – og Anette Skårnes som overtok virksomheten måtte avvikle. Mikkelborg kom da fra Årjäng travbane i Sverige.

– Det er økonomiske utfordringer som ligger til grunn for avgjørelsen. Jeg får ikke inn hester på samme måte som tidligere, og har ikke råd til å være på Holt lenger. Det var et alternativ å flytte tilbake til Sverige. Det hadde sikkert vært det lureste økonomisk, men jeg trives bedre her i Norge, sier Mikkelborg til tgn.no.

Olav_Mikkelborg_ST_3255.jpg

Olav Mikkelborg vurderte å flytte tilbake til Sverige, men trives best her på berget – og valget falt på Hadeland. Foto: Erik Stenhaug


Etter å ha sett på flere ulike alternativer, har han bestemt seg for å flytte til Hadeland, nærmere bestemt hos Haavel O Stastad som måtte sette hele virksomheten sin på vent i 2013 på grunn av bygging av ny riksvei 4 gjennom Gran som delte eiendommen hans.

– Vi har ikke skrevet under en avtale, men vi er blitt enige. Det er forøvrig ikke første gang jeg samarbeider med ham. Da Kai Johansen jobbet for meg for endel år siden, hadde vi unghester hos Haavel. Men mye har skjedd siden den gang. Som følge av veibyggingen, er det blant annet laget nye treningsløyper, forteller Mikkelborg.

I dag har den tidligere Bjerke-treneren 36 bokser på Holt. Det er ikke fullt.

– Slik det er i dag klarer jeg ikke fylle opp alle boksene jeg leier her på Holt, og det er noe av årsaken til at det blir for dyrt. Hos Haavel er det 28 bokser. Jeg kommer til å ha noen færre hester, sier Mikkelborg som har 30 hester på treningslisten i dag.

– Når kommer du til å flytte?

– Det var først i går at jeg tok den endelige avgjørelsen, så det er ikke bestemt noen eksakt flyttedato. Men det kommer ikke til å gå mange måneder. Jeg gleder meg til å flytte til Hadeland. Det er et distrikt med stor hesteinteresse, sier Olav Mikkelborg til tgn.no.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013