Kommunestyret i Orkdal er (nesten) enstemmig

Kommunestyret i Orkdal er (nesten) enstemmig

Skrevet av: Kristine Kihle 14:39 29. mai 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

Ny travbane i Midt-Norge har vært oppe på kommunestyremøte i Orkdal i dag, etter at SV fremmet forslag om å tilbakeføre dyrket mark ved dagens bane på Fannrem til jordbruksformål.
Jordene som ligger rundt 800-meters banen på Fannrem i Orkdal har vært avsatt til travpark (idrettsformål) i kommuneplanens arealdel siden 1989. I dag fremmet SV følgende forslag til vedtak i forbindelse med interpellasjonen i kommunestyret:
  1. Orkdal kommune trekker tilbake tilbudet om å legge den regionale travbanen til Fannrem, og starter arbeidet med å tilbakeføre dyrket mark ved dagens bane til jordbruksformål.
  2. Det blir startet et arbeid med å vurdere lokalisering av regional travbane til Mosøyan på Vormstad.

– Forslaget fikk bare én stemme. Kommunestyret holder dermed fast på at nytt travanlegg er velkommen til Orkdal, forteller assisterende rådmann Steinar Gaustad til tgn.no.

– Hvor lang tid vil det ta før området er ferdig regulert og spaden kan settes i jorden?

– Hvor lang tid en reguleringsplan vil ta er litt opp til søker og konsulent som utarbeider reguleringsplanen. Vi anser det som sannsynlig at reguleringsplanen kan være vedtatt våren 2020.

Asbjørn Opdal leder arbeidet med å få på plass en ny travbane i Midt-Norge. Han er leder i både Midt-Norge travforbund og Leangentravets Eiendom AS, og sitter i den nye arbeidsgruppen som er opprettet i forbindelse med å få på en ny travbane i Orkdal innen utgangen av 2021.

– Vi hadde et møte med kommunen i går. Det var et positivt møte. Vi jobber ut fra en framtidsplan om sluttbehandling med vedtak i Orkdal kommune i andre kvartal 2020. Parallelt vil en ressursgruppe jobbe med infrastruktur, bygninger og bane, slik at vi kan sette spaden i jorden i Orkdal neste sommer. Vi har god tro på at vi skal ha det nye anlegget ferdig til utgangen av 2021, sier Levanger-karen som har med seg Bjørn Steinshaug, Gunnar Bergem og Magne Løfaldli i den nye arbeidsgruppa.

 

 

No video selected.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013