Hesteeier hos Björn Goop, kusk hos Bjørn Steinseth
Kjell Magne Sand (til høyre) med Heartbraker VS etter seier på Åby for et par år siden. Lise Marie Struck til venstre. TGN-foto/LB

Hesteeier hos Björn Goop, kusk hos Bjørn Steinseth

Skrevet av: Kristine Kihle 12:34 14. juni 2019 , kategori: Sport, Nyhetsarkiv

I går fikk Kjell Magne Sand oppleve debutseier til Giordano Soa på Åby. I dag kjører han hest hos Bjørn Steinseth.

Det er Kjell Magne Sand og kona Lise Marie Struck som skjuler seg bak pseudonymet Stall Charlie i Vara HB som eier Giordano Soa (e Thai Tanic). Lillebroren til selveste Phantasm Soa debuterte i en alder av fem år med seier på Åby for Björn Goop i går.

Les også: Phantasm Soas lillebror vant i debuten

– Jeg kjørte han bort til Björn Goop som 3-åring. Han hadde veldig fin fart i kroppen, men så fort han så en hoppe ute i banen så tverstoppet han. Derfor ble han kastrert, så ble han operert for en beinbit. Da han var startklar fikk han en slagskade på en bakbein, også tråkket han en stein opp i hoven. Det utviklet seg til en hovbyll, derfor har det tatt tid, forteller Kjell Magne Sand som bor på Otnes i Rendalen.

Nærmeste nabo er Ole Jakob Akre som eier Lykkje Borka som står hos Bjørn Steinseth. Kjell Magne Sand er ofte innom stallen til Bjørn Steinseth på Starmoen i Elverum.

– Jeg er med å kjører tre dager i uken. Etter at jeg fikk ødelagt ryggen og ble ufør, er det begrenset hva jeg kan gjøre. Men har jeg en god vogn, kan jeg kjøre litt hest. Hjemme har jeg en 3-åring (Dragonfly e Thai Tanic u Misty Kronos). Han tar jeg med meg til Starmoen, for å trener her, forteller Sand og fortsetter:

Björn Goop og hans team har gjort en veldig god jobb med Giordano Soa, selv om det har vært noen skjær i sjøen. Det er slik det er å ha hest.  Dragonfly, som jeg har hjemme, fikk problemer med glideleddet i den ene hasen slik at han måtte opereres, så han har også vært uheldig. Nå ser han fin ut, så jeg håper han kommer til start om en måneds tid, forteller Sand.

Han og kona eier også Heartbreaker VS som har kjørt inn over 2 millioner svenske kroner i regi nettopp Björn Goop.

– Hvordan kom de i kontakt med Björn Goop?

– Jeg traff ham på Biri – og spurte om han var interessert i å prøve Heartbreaker. Det var han, og det er blitt et veldig fint samarbeid. Han er hjelpsom. Det er trivelig å eie hest på Goop-stallen. Heartbreaker står på filialen i Frankrike, og er på gang etter gaffelbåndskaden han pådro seg for et år siden. Björn kjørte hurtig med ham i forrige uke, og var godt fornøyd. I tillegg til Heartbreaker og Giordono, har vi to 2-åringer hos Goop.

adorable_1d_4752.jpgKjell Magne Sand har vunnet løp med Adorable. Denne hoppa avler han på i dag. Foto: hesteguiden.com

Begge 2-åringene er norskfødte. Det er snakk om en hingst; Adagio (e Maharajah u Misty Kronos), og en hoppe; Serenety (e Maharajah u Adorable).

– De trener for fullt og skal se veldig fine ut, så vi er spente på dem. Vi har begge avlshoppene fortsatt, men ingen fikk føll i år. Vi har en åringshingst etter Infinitif og Adorable. Hun er inseminert med Readly Express, men det var så dårlig egg at jeg tviler på at hun er drektig. Vi skal sjekke og prøve igjen. Misty Kronos er det medeieren som skal ha i år, forteller Kjell Magne Sand.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013