Tre av seks tar ut lisens, en fortsetter på Norsk Hestesenter
Hanne Brendengen, Anna Nyborg og Thor Eldar Westby. Foran fra venstre: Helene Holum Sæther og Stine Øien Solbakken. Foto: Frøydis Barstad/NHS

Tre av seks tar ut lisens, en fortsetter på Norsk Hestesenter

Skrevet av: Kristine Kihle 07:44 28. juni 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

Denne uken fikk årets trenerskolestudenter svar på siste eksamen. Les hvilke planer de har for framtiden.

Anna Nyborg (22), Stange: – Jeg fikk med meg 2-åringen Bjørnli Balto (e Dotterud Teddy u Bjørnli Ramona) fra trenerskolen, og kommer til å begynne i det små hjemme på Spangberg (avlsstasjon). I sommer er det full fart med avlsvirksomheten på gården, så akkurat nå er det nok å henge fingrene i.

– Hvor stor er aktiviteten i år?

– Så langt har det vært 100 hopper innom. Vi har seks hingster. Det er Valle Ask, Dotterud Teddy, Lome Elden, Wik Stjernen, Odins Kjempe og Moe Svarten.

Valle Ask treners for fullt. Han var bra i debuten for oss, og har trent veldig fint etter løpet. Vi gleder oss til i morgen, da skal han ut i V75 på Momarken. Han har fått sju hopper så langt, og tre av dem er konstatert drektige. Siden han er så lite hingstete skjønte ikke noe av det med bukket, så vi har gått over til naturlig bedekningen. Det fungerer veldig fint, legger Anna Nyborg til.

travtrenerstudenter_0958.jpg
Her er travtrenerstudentene foran travstallen på Norsk Hestesenter i fjor høst. Representert ved Helene Holum Sæther som kjører en av NHSs egne hester, holdt av dagelig leder Cecilie Gaarder Skaug, etterfulgt av Gerhard W Bue, Stine Øien Solbakken og Anna Nyborg. TGN-foto/KK

Helene Holum Sæther (25) og Gerard Winther Bue (34) kommer også til å ta ut trenerlisens på Mo gård i Hole på Ringerike. Les mer om Sæther/Bue her: Ble kjærester på trenerskolen, starter opp treningsvirksomhet sammen

Hanne Brendengen (28), Toten: – Jeg tar ett år til på Norsk Hestesneter som trainee på travtrenerutdanningen. Det passer bra siden jeg har kjøpt meg hus ti minutter fra Starum. Jeg begynner i stillingen 1. august, noen dager før studentene kommer. Akkurat nå nyter jeg å ha skolefri, samtidig som jeg trener Brutal som jeg hadde med meg på trenerskolen. Han har kommet seg mye i løpet av skoleåret på Starum.

Stine Øien Solbakken (22), Brummundal: – Jeg er på utkikk etter en jobb, men er litt usikker på om det blir på en stall. Samboeren min og jeg forpakter en gård i Brummundal. Vi driver med korn og sau, og drømmen er å ha noen hester i trening som en tilleggsnæring på gården. For at jeg skal kunne realisere de planene trenger jeg mer praktisk erfaring. Skolen er ikke godt nok erfaring til å starte opp for seg selv.

Vi har ikke kommet i kontakt med Thor Eldar Westby. 28-åringen fra Re i Vestfold har begynt å jobbe hos Trond Anderssen/Kristian Malmin i Ådal.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013