NR-styret renses for sportens egne
Det var en gang... Nå har Knut Weum (t.v.) innstilt på å kaste Jan Petter Sissener som styreleder i Rikstoto. TGN-foto/TA

NR-styret renses for sportens egne

Skrevet av: Truls Pedersen 17:49 27. juni 2019 , kategori: Øvrig

Det brygger opp til dramatikk rundt utnevningen av styre i Rikstoto. Et enstemmig innstillingsråd vil ta ut Jan Petter Sissener som styreleder. Det er delt innstilling på å ta ut Torbjørn Frøysnes. Det hele kan ende med at det ikke blir igjen representanter fra sporten i Rikstotos styre.

TGN skrev for en tid tilbake at Jan Petter Sisseners tid som NR-leder trolig var over. Det spesielle er at man nå står i fare for å miste alle styremedlemmer med sportstilknytning. Innstillingsrådets leder Tore Haugum sier dette om innstillingen til nytt styre i Rikstoto.

– Det er en enstemmig innstilling når det gjelder å bytte ut Jan Petter Sissener som styreleder. Det er en delt innstilling når det gjelder å bytte ut Torbjørn Frøysnes som nestleder.

– Hvorfor denne uenigheten?

– Frøysnes er midt i sin periode, og statens representant ser ikke behovet for å bytte ham ut. Det er dog flertall f0r å bytte ut Frøysnes.

– Hvem består det flertallet av?

– Trav- og galoppsportens representanter.

– Og Sissener?

– Han er det enighet om på bytte ut til fordel for Siri Hatlen.

– Hvem bestemmer det endelige nye NR-styret?

– Det er Landbruks- og Matdepartementet som oppnevner styret, sier innstillIngsrådets leder Tore Haugum. Han representerer staten og er landbruksdirektør i Agder.

DETTE ER DEN NYE STYRELEDEREN
Siri Hatlen er 62 år og utdannet sivilingeniør. Dette står det om henne på Wikipedia:

Siri Beate Hatlen (født 5. mai 1957) er en norsk leder. Hun er utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høyskole frem til 1980. Hun hadde ulike lederstillinger i Statoil fra 1984 til 1996, og jobbet etter det som konsulent og styremedlem ved en rekke virksomheter, særlig i offentlig sektor. Hun var styreleder i det statlige helseforetaket Helse Øst, og var ønsket som styreleder i Helse Sør-Øst, men takket nei da helseminister Sylvia Brustad ansatte toppsjefen på egen hånd. Fra 16. august 2012 er hun leder for Teknologirådet. Fra 2007 til 2009 var hun konserndirektør i Statkraft, og 6. mars 2009 ble hun ansatt som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Hun sa fra seg denne stillingen 6. juni 2011, da hun ikke fant det forsvarlig å legge frem en økonomisk langtidsplan i tråd med eier, Helse Sør-Øst, sine ønsker.

Dermed byttes hesteeier, spiller og oppdretter Jan Petter Sissener med en næringslivsleder.

Flere av sportens folk er på vei ut. Innstillingsrådet har innstilt på Maria Hoff Aanes som nytt styremedlem fra sportens side. Hun er Fremskrittsparti-politiker, og har Hun har vært statssekretær for Solveig Horne i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet siden oktober 2013 da Erna Solbergs regjering tiltrådte.

Det betyr at enten Høyre-politiker Lars Arne Ryssdal eller hesteeier og oppdretter Torhild Grimseth Huseby må vike sete for å gi plass til Foss Aanes. Da vil hesteeier og oppdretter Torbjørn Frøysnes være eneste fra sporten i NR.-styret, om han blir sittende som nestleder, slik staten vil. Og det er staten som bestemmer.

– Dette er ihelt kke riktig. Maria Foss Aanes drev med travhest da hun var liten. Nå driver hun med ridehester. Siri Hatlen har en bred erfaring fra næringslivet og har den kompetansen man trenger i et NR-styre, kommenterer DNTs styreleder Knut Weum.

– Hvorfor plukker dere ut Torbjørn Frøysnes?

– Vi har bedt han om å ta andre oppgaver som konsesjonsoppgaver og europeiske spørsmål. Med et stort internasjonalt fokus er det viktigere at vi bruker Frøsynes der. Dette er et område sporten er nødt til å satse på.

– Vil Frøysnes dette selv?

– Han mener han kan fylle begge roller, men det mener ikke DNTs styre. Det er sammenblanding av roller og det ønsker vi ikke, sier Knut Weum.

Innstillingsrådets medlemmer:
Tore Haugum (leder)
Knut Weum (trav)
Trond Olav Salte (trav)
Sigurd Armand Hauge (galopp)
Roy Kristiansen (trav)

Innstillingsrådets representanter fra DNT og fra NJ (4 representanter) innstiller følgende representanter og vararepresentanter til styret for Norsk Rikstoto:
Styret
Leder: Siri Hatlen, Statens representant (velges for 2 år)
Nestleder: Lars Arne Ryssdal, DNT’s representant (velges for 1 år)
Styremedlem: Torhild Grimseth Husby, DNT’s representant (velges for 1 år)
Styremedlem: Maria Hoff Aanes, DNT’s representant (velges for 2 år)
Styremedlem: Jon Erling Paulsen NJ’s representant (velges for 2 år)
Varemedlemmer til styret:
Margrete Dysjaland, DNT
Sigurd Armand Hauge, NJ
Nina Grøttan, Staten

Innstillingsrådets representant fra Staten (innstillingsrådets leder) innstiller følgende representanter og vararepresentanter til styret for Norsk Rikstoto:
Styret
Leder: Siri Hatlen, Statens representant (velges for 2 år)
Styremedlem: Lars Arne Ryssdal, DNT’s representant (velges for 1 år) eller
Torhild Grimseth Husby, DNT’s representant (velges for 1 år)
Styremedlem: Maria Hoff Aanes, DNT’s representant (velges for 2 år)
Styremedlem: Jon Erling Paulsen, NJ’s representant (velges for 2 år) (NJ)
Varemedlemmer til styret:
Margrete Dysjaland, DNT
Sigurd Armand Hauge, NJ
Nina Grøttan, Staten

– Konklusjonen er at alle posisjoner er enstemmig unntatt på nestleder. Hvis mindretallets innstilling på nestleder blir gjennomført vurderer DNT det som en selvfølge at vi blir kontaktet av staten før endelig avgjørelse, sier Weum. 

Siri Hatlen

Dette er Siri Hatlen som er innstilt som ny styreleder i Rikstoto. Foto: Entra

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013