Den snilleste er ikke mer
Jan Morten Hansen (1971 – 2019). Foto: hesteguiden.com

Den snilleste er ikke mer

Skrevet av: Truls Pedersen 11:52 30. juni 2019 , kategori: Øvrig

Han sa aldri et vondt ord om noen. Han spredde latter og glede. Han var en fremragende hestekar. Nå er han ikke mer. Jarlsberg-trener Jan Morten Hansen døde i natt. Han ble bare 47 år gammel.

I blant føles livet forferdelig urettferdig. Sånn er det nå. Jan Morten Hansen tapte kampen mot den forferdelige kreften i natt. Legene hadde gitt opp kampen. Jan Morten ville ikke gi opp. Han måtte bøye av. Jarlsberg-treneren ble bare 47 år gammel.

Ingen var så snill og god som Jan Morten. Ingen stilte opp og sa «ja» så ofte som ham. Han ville alle vel. Han kjente ikke ordet «misunnelse». Han gratulerte alle når det gikk bra, han trøstet de det gikk dårlig for. Han sa aldri et vondt ord om noen. Han tok alle for det de var.

Jan Morten Hansen fikk ikke fiender. Ganske enkelt fordi det var umulig ikke å like ham. Han var bamsen på Jarlsberg som lo så det runget i hele hesteringen. Latteren til Jan Morten smittet over på alle. Han skapte en tilværelsens glede rundt seg, bare ved å være Jan Morten. Nå skal vi ikke høre latteren hans lenger. Det er så trist at det er ikke til å tro.

Jan Morten Hansen var hestekaren som så mange ville ha til å hjelpe med hestene sine. Jan Morten var like snill mot dyr som han var mot mennesker. Hans tålmodighet og evne til å spille på hestenes lag, var unik. Om noen skulle temme en vanskelig hest, ja så var Jan Morten ofte løsningen. Han tuktet ikke og ropte. Han tok det gode med det gode. Han fikk hestene til å stole på seg.

I dag er trav-Norge i sorg, og særlig i Vestfold. Du finner ikke mennesker som Jan Morten Hansen bak hvert hjørne. De er sjeldne. Alltid «ja», alltid blid, selv i sykdommens mørke stunder som har plaget ham de siste årene. Alltid oppmerksom overfor andre. Alltid et oppmuntrende ord. Alltid – alltid – en latter som smittet på andre, som gjorde at dagen ble lys og morsom, uansett hva som hadde skjedd før.

Livet er ikke rettferdig når et menneske som Jan Morten Hansen blir borte før han fyller 50 år. Han var god for det. Uvanlig mange har mistet en fantastisk venn i natt. Sønnen Joakim og samboer May-Tone har mistet en klippe i livet. Travet har mistet en som bidro til latter og glede i hele miljøet. Det er bare trist.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013