NR-direktør Harald Dørum går av i dag
Harald Dørum går av som direktør for Rikstoto etter 13 år som direktør. TGN-foto/TGP

NR-direktør Harald Dørum går av i dag

Skrevet av: Truls Pedersen 08:39 02. juli 2019 , kategori: Øvrig

OPPDATERT: Rikstotos direktør Harald Dørum har sagt opp. De ansatte ble informert i dag tidlig. Konstituert direktør blir nåværende økonomidirektør Camilla Garmann.

Harald Dørum har vært under kraftig press de siste dagene. Avtalen mellom Rikstoto og selskapet Hest360, der prinsesse Märtha Louise er deleier og hovedaktør, viser seg å være veldig dyr. Det er forsåvidt ikke problemet. Problemet synes å være at styret i Rikstoto er ført bak lyset.

LES OGSÅ: Prinsesse-avtalen runder 12 millioner kroner

Nå vet vi ikke konkret hva som er skjedd de siste dagene, men direktør Harald Dørum har i hvert fall valgt å si opp sin stilling. Vi har fått bekreftet at de ansatte ble informert klokken 8 i dag tidlig. Harald Dørum ble ansatt som direktør 9. juni 2006, og har altså sittet 13 år i direktørstolen i Rikstoto.

Nå skal Harald Dørum ha sagt opp sin stilling frivillig, etter den informasjonen de ansatte har fått i dag tidlig. Det er imidlertid murret lenge i NR-styret. TGN har grunn til å tro at dette bare var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Flukt av nøkkelpersonell fra Rikstoto samt en fallende omsetning i et stigende spillmarked, har gjort at Rikstotos styre må ta affære.

Økonomidirektør Camilla Garmann (48) overtar som konstituert direktør i stiftelsen.

Dette er pressemeldingen fra Rikstoto:

«Pressemelding

Etter 13 år i stillingen som administrerende direktør i Norsk Rikstoto har Harald Dørum i dag bedt styret om å bli løst fra sin stilling.

- Arbeidet med nye konsesjonsvilkår i et marked i store endringer gjør at tiden var inne for å levere stafettpinnen videre, sier Harald Dørum.

- Med de store endringer Norsk Rikstoto står ovenfor de neste tre til fem årene inkludert en ny konsesjonssøknad, er dette en tidshorisont lenger enn det jeg har, avslutter Harald Dørum.

- Vi ønsker å takke Harald Dørum for den viktige jobben han har gjort som leder for Norsk Rikstoto over mange år. I avgjørende grad har Dørum vært med på å utvikle Norsk Rikstoto som en sentral aktør innen hestesport og ansvarlig spill og til et selskap med godt rennomme både nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Jan Petter Sissener.

- Harald Dørum etterlater seg den spillorganisasjon som returnerer mest til formålsmottagerne i verden. En ytterligere anerkjennelse til Dørums kompetanse er det at han nettopp ble valgt til formann i UPMA, den europeiske organisasjon for spill-selskaper. Med Harald Dørums erfaring og bakgrunn er jeg sikker på at han fremdeles har mye å tilføre i annen virksomhet og ønsker ham lykke til med nye utfordringer.

Økonomidirektør Camilla Garmann vil fungere i stillingen som adm. direktør inntil ny adm. direktør er tilsatt

- Vi er veldig glad for at Camilla Garmann har valgt å takke ja til stillingen konstituert Administrerende Direktør. Hun har gjort og gjør en meget god jobb som økonomidirektør, og vi er overbevist om at hun er riktig person til å fungere i stillingen. Norsk Rikstoto er den økonomiske motoren i norsk hestesport. Det er spill på hest som har overført mer enn 500 millioner kroner i året til dette formålet. Pengene går også til barneidrett, utdanning, avl, forskning, hestevelferd og hest i terapi i tillegg til premier, avslutter Sissener. »

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013