Disse går på trenerskolen i år
Dette er gjengen som skal gå på trenerskolen i år. Fra venstre: Charlotte Wenstrøm, Elisabeth Paulsen Pedersen, Eirin Sørmo, Kaja Knædal, Kristine Sørensen, Maiken Delin Morales, Mikkel Davidsen.Foto: NHS

Disse går på trenerskolen i år

Skrevet av: Kristine Kihle 13:29 06. august 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

I går startet trenerskolen for skoleåret 2019/2020 med seks jenter og – en gutt. Det er ikke Joakim Hansen.

Studentene på trenerskolenNorsk Hestesenter hadde sin første skoledag i går. Det ble sju studenter som ønsker å ta den ettårige utdannelsen på Starum.

– Det begynte sju stykker, noe som er én mer enn i fjor. Det er seks jenter; Charlotte Wenstrøm, Elisabeth Paulsen Pedersen, Eirin Sørmo, Kaja Knædal, Kristine Sørensen, Maiken Delin Morales – og Mikkel Davidsen. Sistnevnte har holdt på med maraton-kjøring, og jobbet hos både Sven Olav Weberg og Odd Arne Sagholen, forteller Jo Svenstad som er instruktør for travtrenerstudentene.

– Blir det noen endringer i år?

– Vi har sagt at vi ikke kommer til å ta inn fullt så mange hester. Trenerskolen skal ikke fungere som en trenerstall. Det skal være tid til å gå på skolen, og fordype til i ulike fagfelt. I treningslære, som er et av mine fag, har vi fått midler gjennom utdanningsdepartementet til røntgen- og filmutstyr. Dette gleder vi oss til å ta i bruk, blant annet skal vi filme på tredemølle i vogn og studere hestene steglengde, forteller Svenstad.

Joakim Hansen, som nylig mistet sin far Jan Morten i kreft, skal ikke gå trenerskolen i år. 21-åringen prioriterer stallen på Jarlsberg.

– Jeg føler ikke at jeg kan reise fra stallen akkurat nå. Det var godt å få landet en løsning med Bjørn Duestad slik at driften på Jarlsberg kan fortsette. Før jeg setter meg på skolebenken, vil jeg prøve å komme tilbake til normalt gjenge – og leve som normalt, sier Joakim Hansen som har 18 hester på stallen.

Les også: «Duen» hjelper Joakim gjennom tøff tid

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013