Kommentar: Kræsj mellom forretning og forening i Vestfold
Disse tre herrene ble kastet fra styret i Vestfold travforbund i kveld. Fra venstre: Rolf Roar Halviorsen, Ingar Aarøe og Tor Erling Johnsen. TGN-foto/TGP

Kommentar: Kræsj mellom forretning og forening i Vestfold

Skrevet av: Truls Pedersen 18:51 06. august 2019 , kategori: Øvrig

JARLSBERG: Tre av fem styremedlemmer i Vestfold travforbund måtte gå av i kveld etter en opphetet debatt på den ekstraordinære generalforsamlingen i Vestfold travforbund. Det er resultatet av en kræsj mellom sportens forenings- og forretningssystem. Dette medførte at Gunnar Flåten ble valgt som ny leder av forbundet etter Ingar Aarøe.

Styreleder Ingar Aarøe, samt styremedlemmene Tor Erling Johnsen og Rolf Roar Halvorsen måtte gå av under den ekstraordinære generalforsamlingen i Vestfold travforbund i kveld. Av 23 stemmer var 15 for mistilit og sju mot. Det er åpenbart en kræsj mellom foreningsdelen og forretningsdelen i travforbundet.

Det haglet med beskyldninger og ordkløveri som til tider minnet om uverdig på generalforsamlingen. Forretningsmessig er Jarlsberg løftet fra den dypeste økonomiske avgrunn til en bane med millionoverskudd. Det er omlag 20 millioner kroner på bok, og overskuddet i år er rundt 1,5 millioner kroner. Det er sterkt gjort av en bane som så konkursen i hvitøyet for bare noen år siden.

Samtidig mener flertallet i medlemsmassen at forretningsdriften på Jarlsberg er gått på bekostning av eiernes (les: medlemmene i Vestfold travforbund) medbestemmelse. Det ble fra salen fortalt om manglende informasjon fra styret til medlemmene, «informasjonsmøter» med truende innhold og overkjøring av medlemmene.

Jarlsberg er organisert på nesten samme måte som Drammen med to eiendomsselskaper, holdingselskap og driftselskap. Eierne av Vestfold travforbund. Ved etableringen av selskapskonglomeratet, er hensikten å gjøre det lettere å bygge ut og drifte selskapet fra et forretningssynspunkt. Da dette ble vedtatt av forbundet (eierne), var det med varselstrekant om. at man mistet medbestemmelse, all den tid valgkomite til driftselskap og holding er styret i Vestfold travforbunds styre.

Det er dette som er kjernen i bråket i Vestfold. Foreningsdelen føler seg overkjørt av forretningsdelen. Det er ikke en ukjent stridsøks i travsportens skog av selskaper og krokete organisering.

I denne sammenhengen har det falt mange harde ord. Det kan det hende Vestfold--miljøet klarer seg over. Dessverre viser erfaringen fra andre deler av landet at det ofte skapes dype kløfter. La oss håpe Vestfold unngår det. Det er det ikke verdt.

Etter at valget ble gjennomført, er det nye styret i Vestfold travforbund som følger:
Gunnar Flåten (leder), ny
Tone Næss (nestleder), sitter
Truls Glittum, sitter
Roger Hansen, ny
Mads Kristiansen, ny

Tone Næss og Truls Glittum stilte sine plasser til disposisjon, men ble gjenvalgt av den ekstraordinære generalforsamlingen.


Brev 1 1

Brev 2 2
Dette er mistillitsforslaget som ble vedtatt under Vestfold travforbunds ekstraordinære generalforsamling i kveld.

Styret VT
Dette var styret i Vestfold travforbund inntil i kveld. Fra venstre: Rolf Roar Halvorsen, Truls Glttum, Ingar Aarøe (leder), Svein Morten Buer (ordstyrer og ikke styremedlem), Tine Næss (nestleder) og Tor Erling Johnsen. Av disse ble Glittum og Næss sittende. TGN-foto/TGP

Glittum Aarøe
Truls Glittum ser bekymret bort på Ingar Aarøe. Aarøe måtte gå. Glittum fikk sitte selv om han ryddig og ordentlig sstilte sin plass til disposisjon med grunnlag i at han var med på alle beslutninger i styret. TGN-foto/TGP

Taanevig 1
Magnus Taanevig ledet opprøret mot deler av det sittende styret. TGN-foto/TGP

Gunnar flaten k6a0991

Gunnar Flåten er ny styreleder i Vestfold travforbund. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013