Lindbak: – Travet blir hobby, men jeg leverer ikke trenerlisensen
Trond Lindbak gir seg som travtrener på heltid. Foto: hesteguiden.com

Lindbak: – Travet blir hobby, men jeg leverer ikke trenerlisensen

Skrevet av: Kristine Kihle 14:47 22. august 2019 , kategori: Nyhetsarkiv

På det meste er det 30 amatørtrente hester som har stått oppstallet hos Trond Lindbak på Toten. Slik blir det ikke framover.

Det var trav365.no som først omtalte at Trond Lindbak slutter som travtrener. 51-åringen tok trenerskolen i 2008, men allerede før det drev han stort med utleie og trening på Elton gård (se bilde nederst i saken) på Raufoss.

– Jeg har fått meg en annen jobb, men skal ikke levere inn trenerlisensen. Det er snakk om en nedtrapping. Jeg kommer til å fortsette med én hest i trening, i tillegg til et par stykker som jeg eier selv. Nå har jeg holdt på med dette her i 30 år. Det er snakk om arbeid døgnet rundt, sju dager i uken. Lysten på mer fritid er blitt større. Dette er noe jeg har vurdert i tre-fire år, forteller Lindbak som ved siden av egen trener-virksomhet har drevet stort med utleie av stallplass og tjenester til amatører som trener selv.

– På det meste har jeg hatt utleie av bokser til 30 hester. Det tallet er allerede halvert på grunn av «naturlig avgang». De som gir seg med en hest, begynner ikke med en ny. Det er ikke en bra utvikling for travsportens del. Jeg kommer til å fortsette med utleie, men det blir ikke mer enn til åtte-ni hester. Det er de amatørene som gjør mye selv, slik at det ikke faller så mye på meg. Framover ønsker jeg å ha travet som hobby, og forhåpentligvis kose meg mer med det, forteller Lindbak.

– Hva skal du begynne med?

– Jeg har fått jobb i helsevesenet som miljøarbeider, så det blir noe annet. I tillegg kommer jeg til å fortsette å sko.

– Framtiden for travsporten er ikke lystig. Det blir tyngre å drive som trener, men det ikke hovedgrunnen til at jeg gir meg som travtrener på full tid. Det gjorde det imidlertid enklere å ta avgjørelsen, for dette er noe som har bygd seg opp over lenger tid, understreker Lindbak til tgn.no.

eltongaard.jpg

Trond Lindbak holder til på denne gården. TGN var på besøk på vinteren for fem år siden. Til vinteren blir det ikke så mange hester i luftegårdene på gården som ligger på Raufoss . TGN-foto/KK

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013