Tengsareid: – Jeg har tatt grep og lært meg å leve med det
Åsbjørn Tengsareid var en blid – og takknemlig mann på Bjerke i går. Foto: hesteguiden.com

Tengsareid: – Jeg har tatt grep og lært meg å leve med det

Skrevet av: Kristine Kihle 14:16 23. august 2019 , kategori: Sport

I går tok han fire seirer på Bjerke. To av triumfene kom i V75 med stallhester. – Det gleder meg voldsomt, sier 43-åringen som har rigget seg til for å takle utfordringene i travsporten.

Åsbjørn Tengsareid hadde en imponerende dag på jobb i går. Det var ikke bare det at han tok fire seirer. To av dem kom i V75 med hester han har på stallen; Gianluca BR og Troja Face. Seirene var verdt 100 000 kroner hver seg. Det er ikke hverdagskost lenger.

– Klarer du å glede deg over resultatene i en tid hvor sporten er preget av nedgang og kutt?

– Ja, det gleder meg voldsomt. De mange negative sakene som preger nyhetsbildet i travsporten i dag, har jeg levd med dem de ti siste årene. Noen må bry seg. Visst er det viktig, men jeg er ikke i den posisjonen at jeg kan bruke krefter på det. Jeg har tatt grep og lært meg å leve med det. Gårsdagen var en utrolig kjekk dag. Ikke minst på grunn av eierne til hestene. Det er Reidar «Randers» Andersen som eier Gianluca BR (sammen med Torger Østrått). «Randers» har vært en god støttespiller for meg etter at jeg flyttet til Østlandet. Han har hjulpet meg både personlig og yrkesmessig.  «Randers» hadde løpet i går som et langsiktig mål, at vi lykkes var utrolig kjekt for meg.

Gianluca_BR_74J4404.jpgReidar «Randers» Andersen (til høyre) eier Gianluca BR. Seieren i går betydde mye for Tengareid som beskriver «Randers» som en god støttespiller. Til venstre oppasser Amailie Ødegård som jobber 100 prosent som stallansatt hos Tengareid. Foto: hesteguiden.com

Troja Face er registert i Sverige fortsatt, men eieren kommer fra Rogland og heter Per Rune Pollestad.

– Det var en hest som det var mye med da han kom i fjor høst, og det har vært mye arbeid med å få ham dit han er i dag. Det er veldig kjekt når en ser at det en legger ned av arbeid gir slike resultater, sier Tengsareid som har 12 hester på Granum i Sandefjord.

Det er sju år siden han etablerte seg på gården som eies av Anders Jahre.

– Jeg trives. Det er stabilt og godt, både for bedriften og familien. Jeg håper å kunne være her så lenge som mulig. Amalie Ødegård er i stallen på full tid. I tillegg har jeg god hjelp av samboeren min, Silje Andreassen, som er i stallen før og etter jobb. Kristine Bø er også med i stallen etter jobb, forteller Tengsareid.

Det er ingen stallhester som skal i aksjon på Jarlsberg i kveld, men i morgen kveld går turen til Sørlandet med fire hester.

Trø_Loke_S8I5553.jpgTrø Loke (e Moe Odin u Trø Loma) skal debuterte på Sørlandet i morgen. Åsbjørn Tengsareid forteller at det var krefter spart på 1.32 i prøveløpet. Foto: hesteguiden.com

Trø Loke skal debutere. Det er Silje som eier ham, så hun er også treneransvarlig. Han gikk 1.32 i prøveløpet på Jarlsberg. Det er en rask bane, men jeg følte jeg hadde mer inne. Nå møter han en Tjomsland-hest (Stjernesjura) som jeg ikke vet hva kan, så det blir spennende. Aner Ikke debuterer for oss i morgen. Vi har hatt ham i halvannen måned. Jeg er fornøyd med ham i trening. Det blir tøft å vinne, han må først og fremst begynne å gå løp igjen. Det er lenge siden han har startet.

Thai Swagger står fint til, og går jevne fine løp uten at jeg har ham helt der jeg ville hatt ham. Han må gå løp han også. Two To Tango kommer ut etter en pause. Hun skuffet i noen løp på forsommeren og har fått en løpspause med tøff trening. Det har slått positivt ut. Hun er sterk på laktatmålingene, så jeg er spent på henne. Huns kal ut i et dameløp. Det er Amalie som skal kjøre henne. Hesten er klar fysisk til å vinne løp i grunnlaget, så får vi se i morgen om hun er sterk nok psykisk der hun er per i dag. Vi får ta en evaluering etter løpet i morgen, sier Åsbjørn Tengsareid til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013