Bjørn Steinseth til 500. Provosert av GV Gundersen
Bjørn Steinseth nådde 500 seirer i går. Foto: hesteguiden.com

Bjørn Steinseth til 500. Provosert av GV Gundersen

Skrevet av: Kristine Kihle 13:08 24. august 2019 , kategori: Sport

I går tok Bjørn Steinseth karrierens seier nummer 500 på Romme. Nå ber 43-åringen kollegaene om å skjerpe seg.

Det var kapable Spikfaks (e Järvsöfaks u Spikeldi) som sørget for at Bjørn Steinseth nådde milepælen 500 seirer. Det er Tora Rolstad Sandbæk (datter til Ingrid Gjersøyen Rolstad som er oppdretter) som eier 6-åringen.

– Det har vært mange skjær i sjøen med denne hesten, så takk til tålmodige eiere. De vet at det er små marginer fra topp til bunn, og har hatt tid til å vente på at han er blitt i orden. Han er blitt mer komplett, tidligere gikk det på lykke og fromme. Nå virker han forholdsvis stabil, sier Steinseth da tgn.no er på tråden.

Spikfaks_74J1511.jpg
Spikfaks vant finalen i grunndivisjonen for ett år siden. Bjørn Steinseth håper på reprise i år. Foto: hesteguiden.com

– Han har slitt med framknærne. De har kommet igjen etter behandling. Jeg er ikke så sikker på at det har vært hovedproblemet. Ole Peder Synstelien (akupunktør, red anm) har jobbet med ham. Han var sikker på at det var hasene og etter at de ble behandlet, har det vært en annen hest. All ære til Ole Peder for det. Nå blir det start på Bjerke til onsdag, en kvalifiseringen i grunncupen. Forhåpentligvis får han være med i finalen under klasseløpshelgen. Han vant den i fjor, men da hadde han et av de minste grunnlagene. Han fikk en reaksjon etter det. I går var han tilbake på det samme nivået, forteller Bjørn Steinseth.

– Hvordan takler du all negativiteten som er i travsporten om dagen?

– Jeg blir naturligvis påvirket, men jeg er ikke overrasket over det som skjer,. Signalene har jeg sett i lang tid. Omsetningen synker, og det er hesteeierflukt. Nå må vi tenke oss om, på hvilke signaler vi sender ut. Jeg har et leserinnlegg klart. Tittelen er; «Skjerp dere!»

– Kan du utdype det?

– Vi er mange som blir ringt etter, for at det i det hele tatt skal bli arrangert travløp. Jeg blir provosert når en kjernekar som Geir Vegard Gundersen går ut og klager over førstepremien på 200 000 i Jarlsberg Grand Prix for hopper. Det samme gjelder Eirik Djuve, som klager over interessen og forutsetningene. Vi som stiller opp – synes heller ikke det er spesielt festlig å kjøre til lunsjtrav på Bjerke med tre premiekandidater. Men vi gjør det, fordi det ikke blir løp hvis vi ikke gjør det. Dette har vi gjort i flere år. På toppen av det hele kommer vi dårlig ut på «With-statistikken» (fordeler antall seirer på antall starter og innkjørt per start, red anm) for de vi er med og bidrar til å holde hjulene på sporten i gang.

– Derimot blir jeg glad når Frode Hamre går ut og sier han skal kjøpe hest på auksjon. Det er et godt tegn, at en av de største trenerne kjøper norskfødt. Det er riktigte signaler å gi. Husk at det er mange oppdrettere som skjelver i buksene om dagen. Selv har jeg fem åringer som jeg prøver å finne eiere til. En av dem skal på auksjon, legger han til.

– Hva driver Bjørn med på en lørdag han ikke skal på løp?

– Kjører hest! Det var en trivelig tur til Romme i går. Jeg hadde med meg Håkon Marius Kvæken (muntrasjonsrådet fra Løten, Radio Norges egen husbonde, red anm). Vi var ikke hjemme før klokken var fem, men turen gikk lett. Det ble mye kaffe – og enormt med sjokolade. Det var en ytterst god dag som travtrener, sier Bjørn Steinseth.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013