– Det så dramatisk ut, men heldigvis var det ikke så ille
Det så stygt ut for Fantomet på tirsdag, men det ser ut til at det kun var et tråsår som forårsaket at han ble akutt halt. Foto: hesteguiden.com

– Det så dramatisk ut, men heldigvis var det ikke så ille

Skrevet av: Kristine Kihle 09:33 29. august 2019 , kategori: Sport

Fantomet ble akutt halt i kvalifiseringen til Kriteriet på tirsdag og drømmen om finale brast. Treneren tror den lovende 3-åringen snart er tilbake i banen.

Fantomet (e Åsajerven u Fjord Oda) haltet ut av banen og fikk startforbud på Bjerke tirsdag.

– Han tråkket seg i løpet. Det så dramatisk ut, men heldigvis var det ikke så ille. Han har ikke vært hoven etterpå, men skal til en veterinærsjekk i dag. Jeg blir overrasket om det er noe mer enn tråkksåret. Det er ingenting som tyder på at det er noe galt, sier Kringeland Eriksen til tgn.no.

25-åringen har 18 hester i trening på Sørlandets travpark. De fleste er tre år og yngre. Mandag prøvde han å kvalifisere inn Golden Daiquiri til Hoppe-Kriteriet.

– Hun var dessverre tett i halsen. Det ble dårlig uttelling i år, men heldigvis er det ikke bare Kriteriet det gjelder. Mange av 2-åringene ser fine ut, så det er bare å jobbe videre å komme sterkere tilbake, sier Kringeland Eriksen som er imponert over resultatene til kollega Øystein Tjomsland som kvalifiserte inn hele 15 hester til finalene neste søndag på Bjerke.

johan_kringeland_eriksen_a74j4656.jpgJohan Kringeland Eriksen er imponert over Øystein Tjomsland. – Det er bare å se og lære, sier 25-åringen. Foto: hesteguiden.com

– Det er helt rått! Skal nesten ikke være mulig. Det er bare til å se og lære. Det som imponerer meg aller mest, er at hestene ser så friske og fine ut. Det er bare å slippe etter på oppløpet. Ingen må bæres i mål. De ser ut som voksne hester, skryter Kringeland Eriksen som ikke lar seg stresse av dårlige tider for sporten.

– Det er mye negativitet, men jeg velger å gå inn i min egen boble og jobbe videre med stalldriften. Selvsagt er jeg også enig og uenig saker. Jeg håper at det ikke blir sesongbane her på Sørlandet. Det tror jeg ikke at vi er tjent med, men jeg lar politikerne ta seg av den jobben. Det er de som er valgt til å ta grep, og det må de også få gjøre, sier Johan Kringeland Eriksen til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013