Per M Hvattum: – Sist gang var i 1993
Per M Hvattum og Stas Eldi starter fra spor ni i finalen søndag. Foto: hesteguiden.com

Per M Hvattum: – Sist gang var i 1993

Skrevet av: Oda Nakken 11:09 01. september 2019 , kategori: Sport

Om en uke setter Per M Hvattum (63) seg opp bak sin egen Stas Eldi i Hoppe-Kriteriet. Det blir ikke første gang han kjører en klasseløpsfinale.

Stas Eldi innledet karrieren med to strake triumfer, før hun slo på en galopp og ble nummer fire i løpet etter. I Kvalifiseringen til Hoppe-Kriteriet ble hun nummer to, kun slått av Brenne Berna. 

– Stas Eldi har vært veldig flink. Det blir artig å få kjøre i Kriteriet igjen, for sist gang var i 1993 med Hvatt Djerven. Den gangen ble vi nummer tre i finalen, forteller Hvattum og fortsetter:

– Med Stas Eldi blir målet å komme seg feilfritt rundt banen og få med seg en premie hjem. Hvis hun går helt optimalt tror jeg hun kan være blant de fire-seks beste. Hun gikk et fint løp i kvalifiseringen, og har trukket et greit spor i finalen. 

Totalt har Hvattum fem hester på sin treningsliste, derav fire løpshester. Totalt er det blitt åtte seirer så langt i år, og alle hestene har vunnet løp.

– Jeg har ingn god forklaring på hvorfor det har gått så bra i år, men jeg håper den fine flyten holder en stund til. Alt jeg har gjort er å trene på som normalt. Det er veldig artig at hestene presterer så godt. Tidligere jobbet jeg som bonde, men nå har min sønn tatt over driften av gården. Tiden som ikke brukes i stallen benyttes til å sko hester, sier Hvattum. 


Leik_Kvik_Kongepokalen.jpg
I midten ser vi Per M Hvattum og Hvatt Djerven bli nummer to i Kongepokalen, slått av Leik Kvikk og Hans Petter Tholfsen. Espe Stjernen og Gunnar Eggen ble nummer tre. Bildet er tatt i 1994. Foto: TGN-arkiv/AH.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013