Rikstoto ber Landbruks- og Matdepartementet om forståelse
Rikstoto kjemper for eksistensen og har levert innstilling til LMD. TGN-foto/HAH

Rikstoto ber Landbruks- og Matdepartementet om forståelse

Skrevet av: Truls Pedersen 14:34 03. september 2019 , kategori: Øvrig

Rikstoto har bedt LMD om forståelse for de utfordringer hestesporten og hestespillet har når det gjelder spilleradferd og tapsgrenser. Nå er det opp til hestesportens fagdepartement å bestemme over hvilke rammebetingelser sporten skal ha framover.

Lørdag leverte Rikstoto sitt høringssvar til Landbruks- og Matdepartementet (LMD) omkring utformingen av spillsikkerhet og -ansvarlighet. Svaret er ikke åpent for offentligheten, men Rikstotos konstituerte direktør Camilla Garmann sier følgende:

– Rikstoto har argumentert for en ordning som i dag med individuelle tapsgrenser som spillerene kan sette selv. Sekundært argumenterer vi for at det skal forskes på det segmentet av spillere som er særdeles aktive og har høyere riksiko for å passere tapsgrensen på 20 000 i måneden.

– Har ikke disse behov for tapsgrenser?

– Dette segmentet spillere er kompetansespillere som har vært med oss i mange år. Vi har god oversikt over disse fra før og vet at skadelig spilladferd ikke er et problem i denne gruppen.

– Om spillerne skal sette individuelle tapsgrenser, vil ikke det være «bukk og havresekk» for noen?

– Rikstoto har etablert et meget godt system for å fange opp problemspillere. Vio følger opp de som er i faresonen. det gjør vi allerede. Vi har fått offentlig skryt for vårt ansvarlighetsregime og mener at vi er godt i stand til å fange opp uønsket spiilleradferd. Vi benytter oss av det internasjonalt anerkjente overvåkingssystemet «Mentor» og tar ansvarligheten på alvor.

– Spillmyndighetene opererer med faregrader på ulike spill etter fargekoder der rødt er høy fare for å skape uønsket spilleradferd, hvor ligger Rikstotos produkter i denne skalaen?

– Våre vinner- og plasspill går såvidt opp i gult nivå, men veldig langt nede. Ingen av Rikstotos produkter er i nærheten av rødt nivå.

– Taler dette for Rikstoto?

– Ja, det mener vi det burde. Vi er selv av den oppfatningen at vi tar spillansvarlighet på største alvor, og det er også den tilbakemeldingen vi har fått fra både Lotteritilsynet og departementet. Våre kunder er i veldig liten grad problemspillere, og det er en del av vår argumentasjon, sier NR-direktør Camilla Garmann.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013